penktadienis, balandžio 22, 2016

Nenoriu būti dalimi tokio pasaulio

“Negaliu būti dalimi pasaulio, kuriame vyrai rengia savo moteris kaip prostitutes, parodydami viską, kas turi būti branginama. Pasaulio, kuriame nebeliko garbės ir orumo sąvokų ir pasikliauti galima tik tais, kurie sako: “Aš pažadu...”

Pasaulio, kuriame moterys nebenori vaikų, o vyrai nebenori šeimų.
Pasaulio kuriame apsmurgėliai tiki esą sėkmingi, sėdėdami už savo tėvo mašinos vairo, o tėvas – turintis šiek tiek galios, visomis jėgomis stengiasi parodyti, kad tu esi nieko vertas.

Pasaulio, kuriame žmonės klaidingai teigia tikį Dievą laikydami degtinės shot’ą rankoje, visiškai nesuvokdami savo išpažįstamos religijos.
Pasaulio, kuriame pavydas nėra gėdingas, o kuklumas tapo žalingas.
Pasaulio, kuriame žmonės pamiršo apie meilę ir paprasčiausiai ieško labiausiai tinkančio partnerio.

Pasaulio, kuriame žmonės remontuoja savo supuvusias mašinas, negailėdami paskutinių pinigų, bet save taip nuvertino, kad tik brangi mašina gali tai paslėpti.
Pasaulio, kuriame berniukai švaisto savo tėvų pinigus naktiniuose klubuose, krypuodami pagal primityvius garsus, o mergaitės juos už tai myli.
Pasaulio, kuriame nei vyrų, nei moterų nebeatskirsi pagal amžių ir visa tai pavadinta pasirinkimo laisve, bet tuos, kurie renkasi kitokį kelią paskelbia atsilikusiais despotais.

Aš pasirinkau savo kelią, tačiau gailiuosi neradęs panašaus suvokimo tarp žmonių iš kurių labiausiai to tikėjausi...”

Keanu Reeves


Komentarų nėra: